Translate

Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 23 martie 2011

Bionat


Anul trecut am descoperit ingrasamantul ft bun, cu extract natural din plante -Bionat PLUS,pe care l-am achizitionat de la fitosanitare.

Sunt foarte multumita de el,se foloseste in aplicatii foliare,si radiculare, eu l-am folosit diluat si in apa de udat florile la plantele de apartament cu rezultate foarte bune(hibiscusii sunt plini de boboci)

BIONAT PLUS - Ingrasamant foliar cu extract natural din plante

BIONAT PLUS acţionează la nivelul celulei plantei, asupra intensificării procesului de fotosinteză, grăbind sinteza clorofilei şi a altor proteine (carbohidraţi) din celulă.

Ca urmare a acestor reacţii se accelerează metabolismul plantei care conduce la creşterea sistemului radicular atât în adâncime cât şi a numărului de perişori absorbanţi, mărind absorbţia substanţelor nutritive din soluţia solului de către plante. Aceste fenomene se produc într-un ritm accelerat într-un interval de 48-72 ore.

Proporţia optimă a tuturor elementelor face ca efectul BIONAT-ULUI PLUS să fie deosebit de eficient , obţinându-se sporuri de producţie cuprinse între 30-35%

BIONAT PLUS are ca efect imediat:

creşterea accelerată a plantelor;
creşterea numărului de flori bigote şi a numărului de fructe
stimularea formării unui număr mai mare de bulbi şi tuberculi;
înlătură efectele carenţelor în microelemente (datorată utilizării intensive a îngrăşămintelor complexe);
măreşte rezistenţa plantelor la secetă;
scoate rapid din stres plantele în caz de calamităţi (grindină, îngheţ);

Compozitie
A. Elemente nutritive principale : Azot (N) 7,5 %, Potasiu (K2O) 0,8 %, Fosfor (P2O5) 0,003 %
B. Elemente nutritive secundare : Magneziu (Mg) 0,5 %, Sulf (S) 1,3 %, Calciu (Ca) 0,05 %
C. Oligoelemente : Bor (B) 0,2 %, Cupru (Cu) 0,4 %, Fier (Fe) 0,2 %, Mangan (Mn) 0,07 %, Zinc (Zn) 0,12 %
D. Extract natural din plante cu continut de auxine cu effect biostimulator 9 %


Mod de utilizare
1. La seminte de orice specie (legume, flori, cereal, etc.). La pregatirea semintei pentru semanat se administreaza 100 ml BIONAT diluat cu 3-6 l apa/norma de samanta/ha.
2. La rasaduri de legume si flori se administreaza prin stropiri saptamanale sau la doua saptamani in concentratie de 0,1 – 0,2 % (1 – 2 ml/1 l apa).
3. La legume in culture din solar, sere si camp, in primele faze de vegetatie, se pulverizeaza pe frunze in doza de 0,2 % (2 ml/1 l apa) la interval de 7 zile, 1-2 stropiri. La legume de peste 2 saptamani prin pulverizare pe Frunze in doze de 0,5 % (5 ml/1 l apa) la interval de 7 – 10 zile, 4 – 6 stropiri.
4. La flori in ghivece, camp si sere, se pulverizeaza pe frunze la interval de 10 zile in doze de 0,2 % (2 ml/1 l apa).
5. La florile taiate, in vaza se adauga in apa din vaza o doza de 0,2 % (2 ml/1 l apa) si prelungeste prospetimea cu 3 – 4 saptamani, fara a schimba solutia.


_________________

Niciun comentariu: